Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 4 szt.
cebula 1 szt.
piwo 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla

Kroki postępowania

1
Z dużego kawałka boczku ukroić 4 plasterki boczku (można użyć też wędzonego boczku). Cebulę obrać z płatków a następnie pokroić ją w talarki.
Krok 1 - Boczek z grilla foto
2
Potem cebulę rozczapierzyć, krążki oddzielić od siebie. Na długiej wykałaczce wbić jeden koniec boczku, przełożyć cebulą, znów nabić boczek, owinąć, nałożyć krążek cebuli, który będzie trzymał boczek w rulonie.
Krok 2 - Boczek z grilla foto
3
Na rozgrzanym grillu położyć przygotowany boczek, polewać od czasu do czasu piwem. Podawać z sałatką.
Krok 3 - Boczek z grilla foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.11.2013 00:09
zjadłabym taki boczuś
Barbara13 23.11.2013 20:59
Uwielbiam taki boczuś :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak