Boczek z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    ok130 dag
  • mięso mielone

    ok20 dag
  • pieczarki

    10-12 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek przekroić na pół nie docinając do końca (na kształt otwartej książki). Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć mięso. Pieczarki pokroić i odparować na patelni, przestudzić.

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, pieczarki i łyżkę bułki tartej. Wszystko połączyć i doprawić do smaku.
Farsz rozłożyć na płacie boczku i położyć paprykę pokrojoną w słupki. Zwinąć boczek w roladę.
Położyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec ok 80 min w 190 stopniach. Można polać wytwarzającym się sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 04.04.2017 07:21
wspaniale się prezentuje
Wiesława1 25.03.2017 12:48
Pyszna propozycja
Iwusia 24.03.2017 22:48
smaczny ten boczuś
Janina 24.03.2017 22:48
Fajny pomysł;))
dodi 24.03.2017 20:49
ale apetycznie wyglada
Aleksandra/Olcia 24.03.2017 18:49
mmmm uwielbiam!
adelajda 24.03.2017 16:33
Dobre mięsko
bertpvd 24.03.2017 16:30
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat