Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy ok130 dag
mięso mielone ok20 dag
pieczarki 10-12 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 3-4 ząbki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z farszem

Boczek przekroić na pół nie docinając do końca (na kształt otwartej książki). Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć mięso. Pieczarki pokroić i odparować na patelni, przestudzić.

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, pieczarki i łyżkę bułki tartej. Wszystko połączyć i doprawić do smaku.
Farsz rozłożyć na płacie boczku i położyć paprykę pokrojoną w słupki. Zwinąć boczek w roladę.
Położyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec ok 80 min w 190 stopniach. Można polać wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.04.2017 07:21
wspaniale się prezentuje
Wiesława1 25.03.2017 12:48
Pyszna propozycja
Iwusia 24.03.2017 22:48
smaczny ten boczuś
Janina 24.03.2017 22:48
Fajny pomysł;))
dodi 24.03.2017 20:49
ale apetycznie wyglada
Aleksandra/Olcia 24.03.2017 18:49
mmmm uwielbiam!
adelajda 24.03.2017 16:33
Dobre mięsko
bertpvd 24.03.2017 16:30
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak