Boczek wędzony majerankowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • majeranek

    1 opakowanie
  • boczek

    3 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek tniemy w szerokie na 10-15 cm paski. Następnie dokładnie nacieramy solą wymieszaną z majerankiem i odstawiamy na 24h w chłodne miejsce. Następnie zawijamy go ściśle w osłonkę do wędzenia i obwiązujemy sznurem. Wędzimy w przydomowej wędzarni dymem drzew liściastych ok. 1,5h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 26.09.2015 16:13
znakomity boczek!
Izabela28 06.05.2015 11:49
wygląda bardzo apetycznie:)
Poison1988 20.01.2013 11:33
wygląda obłędnie - coś pysznego! :)
Katarzyna/kate1980 09.03.2012 21:27
pyszności
BernadettaP 30.01.2012 15:55
Ale mam ochot? na taki boczu? !
Jolanta_P-S 25.02.2011 22:38
ten przepis też mi sie przyda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat