Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w ziołach prowansalskich

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2 kg
olej 1/4 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w ziołach prowansalskich

Boczek myjemy i osuszamy. Olej dokładnie mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Marynatą dokładnie nacieramy mięso. Obieramy czosnek i całe ząbki układamy wzdłuż dłuższego boku mięsa. Następnie od tej strony zawijamy boczek w roladę i dokładnie sznurujemy. Wkładamy na noc do lodówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 2 godz w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.12.2014 11:35
pyszny boczunio
ania2610 30.12.2014 16:55
wspaniały boczuś, właśnie też swój piekę!
Wacław 30.12.2014 12:48
pyszny boczuś !
Pani Domu 30.12.2014 10:12
wspaniałe mięsko
bartekk 30.12.2014 09:41
smacznie wygląda
Luki 30.12.2014 09:19
pyszny boczuś
Krzysztof15 30.12.2014 08:43
bardzo lubie
norweska20 30.12.2014 00:04
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak