Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w piwno chrzanowej marynacie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek parzony 50 dag

Marynata

Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
Musztarda grillowa Prymat 3 łyzki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
piwo 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w piwno chrzanowej marynacie

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić na niezbyt grube plastry -około 1 cm Marynata: W miseczce wymieszać musztardę z chrzanem i oliwą doprawić do smaku wg uznania solą i pieprzem,wlać sok z cytryny i piwo poczekać aż się wypieni dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Boczek w piwno chrzanowej marynacie foto
2
Plastry boczku ułożyć w misce zalać powstałą marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin lub całą noc,od czasu do czasu przemieszać.
Krok 2 - Boczek w piwno chrzanowej marynacie foto
3
Grillować z obydwu stron na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor .Najlepiej smakuje z zimnym piwem.
Krok 3 - Boczek w piwno chrzanowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.05.2014 00:19
smakowity kąsek
Ania84 04.05.2014 12:26
Smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak