Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w marynacie paprykowo- cebulowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 1,5 kg
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
olej 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w marynacie paprykowo- cebulowej

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę wymieszaj z olejem, papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz solą i pieprzem. Do marynaty włóż boczek. Mięso dokładnie natrzyj marynatą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Boczek włóż do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiąż i ułóż na blaszce. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 24.11.2014 15:09
smakowicie wygląda
dodi 24.11.2014 10:24
pysznie wyglada
Adam/ZUB3R 23.11.2014 18:32
smaczny boczek
engie23 23.11.2014 18:08
pyszności :)
Konczi 23.11.2014 17:52
to coś dla mojego męża, extra!
Christopher 23.11.2014 17:48
Smaczny boczek.
Grazyna0211 23.11.2014 17:26
pyszny boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak