Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek surowy pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 70 dkg
ząbki czosnku 4 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek surowy pieczony

Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć wszystkimi przyprawami i dać do lodówki na minimum 2 godz.by zapachy przeszły do mięska.
Po tym czasie dałam do rondelka,podlałam odrobiną wody i dusiłam około 40min.obracając boczek na drugą stronę.
Jeśli woda wyparowała to podlewałam odrobiną aż do całkowitego jej wyparowania.
Obracałam co chwilę ,boczek puścił swój tłuszcz i już smażył się.
Po kilku minutach był gotowy.
Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły i do tego świeżo ukiszony ogóreczek.
Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.10.2016 14:46
pyszny boczuś :-)
ania2610 13.10.2016 12:54
boczuś to jest to - bardzo lubię
Franciszek 13.10.2016 12:51
pyszny taki boczek
MonikaW 13.10.2016 07:22
idealny na imprezę
Renataj 12.10.2016 21:00
Lubię taki boczuś:)
Barbara13 12.10.2016 16:48
Pyszny taki boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak