Boczek surowy pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    70 dkg
  • ząbki czosnku

    4 szt.
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kminek

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć wszystkimi przyprawami i dać do lodówki na minimum 2 godz.by zapachy przeszły do mięska.
Po tym czasie dałam do rondelka,podlałam odrobiną wody i dusiłam około 40min.obracając boczek na drugą stronę.
Jeśli woda wyparowała to podlewałam odrobiną aż do całkowitego jej wyparowania.
Obracałam co chwilę ,boczek puścił swój tłuszcz i już smażył się.
Po kilku minutach był gotowy.
Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły i do tego świeżo ukiszony ogóreczek.
Smacznego życzę!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 13.10.2016 14:46
pyszny boczuś :-)
ania2610 13.10.2016 12:54
boczuś to jest to - bardzo lubię
Franciszek 13.10.2016 12:51
pyszny taki boczek
MonikaW 13.10.2016 07:22
idealny na imprezę
Renataj 12.10.2016 21:00
Lubię taki boczuś:)
Barbara13 12.10.2016 16:48
Pyszny taki boczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat