BOCZEK SMAŻONY Z POMIDORAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paski boczku wędzonego

    4
  • pomidor pokrojony

    1
  • stołowe świeżo posiekanej pietruszki

    2 łyżki
  • świezo zmielony pieprz

  • olej czosnkowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potnij Boczek na 3-4 paski. Olej podgrzej na patelni, smaż boczek aż będzie chrupki. Zdejmij go z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Na patelnie rzuć pomidora (z pestkami), przygotuj się na głośne skwierczenie i pryskający olej. Mieszaj kilka minut. Boczek wrzuć znów na patelnię i pomieszaj z pomidorem, przed podaniem na talerz.

Posyp danie pietruszką, świeżo zmielonym pieprzem i podawaj z chlebem maczanym w oleju z patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 20.08.2011 09:48
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat