Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudego surowego boczku 1,5 kg
czosnek ząbki 6 ząbków
wino białe wytrawne 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z ziołami

Czosnek zmiażdżyć,połączyć z oliwą,winem,solą i ziołami.Boczek powinien być niezbyt gruby,żeby można go było zwinąc w roladę Dokładnie natrzeć boczek,ciasno zrolować,zawiązać nicią ,owinąć folią aluminiową i odtawić na noc do lodówki.Następnego dnia piec ok. półtorej godziny.15 min. przed końcemmożna odwinąć folię,żeby się ładnie przypiekł z wierzchu.Podawać z chrzanem lub ostrymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak