Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 1 kg
majeranek 1 łyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z majerankiem

Boczek nacieramy papryką mieloną i kucharkiem. Wierzch posypujemy majerankiem. Do rękawa wkładamy boczek, wrzucamy ziele i liść laurowy. Dodajemy kawałki masła i odrobinę wody. Pieczemy ok 1 godz. Pod koniec rozcinamy rękaw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2015 15:48
pyszny boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak