Boczek pieczony z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • majeranek

    1 łyzeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek nacieramy papryką mieloną i kucharkiem. Wierzch posypujemy majerankiem. Do rękawa wkładamy boczek, wrzucamy ziele i liść laurowy. Dodajemy kawałki masła i odrobinę wody. Pieczemy ok 1 godz. Pod koniec rozcinamy rękaw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 04.03.2015 15:48
pyszny boczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat