Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony (z ketchupem)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
ketchup łagodny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony (z ketchupem)

Boczek przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla, przyprawą do wieprzowiny oraz majerankiem. Następnie wierzch boczku smarujemy ketchupem i układamy liście laurowe.
Przyprawiony boczek wkładamy do rękawa do pieczenia , układamy na blasze i pieczemy ok. 70 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy jako dodatek do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.08.2015 13:53
lubie boczuś ;)
Jumper123 30.08.2015 11:08
uwielbiam taki boczuś pieczony mniam mniam
Motorek 30.08.2015 10:33
bardzo dobre mięsko
gosia56 30.08.2015 09:58
na pewno pyszny boczuś
w mojej kuchni 30.08.2015 09:12
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak