Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony w piekarniku

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
woda 3/4 (przegotowana)
boczek 70-90 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony w piekarniku

Kroki postępowania

1
Do szklanki przelewamy wodę dodajemy sól i dokładnie mieszamy,
Krok 1 - Boczek pieczony w piekarniku foto
2
następnie przy pomocy strzykawki z igłą nakłuwając boczek wstrzykujemy sól peklową rozrobioną w wodzie, Boczek pozostawiamy na 24h w lodówce,
Krok 2 - Boczek pieczony w piekarniku foto
3
następnie pieczemy w piekarniku przez około 60 - 70 minut w 180-200 stopniach
Krok 3 - Boczek pieczony w piekarniku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.04.2014 19:47
Lubię taki
Pietruszka 09.02.2014 15:05
pyszny boczek
czekoladka_m 24.10.2013 18:27
Ale pysznie spieczony:)
Ada-Gaba 06.10.2013 10:27
smaczne mięsko
Papryczka 02.07.2013 10:27
bardzo dobre jedzonko
Rafał10 11.04.2013 10:37
fajny pomysł z tą strzykawką :) pyszny boczuś :)
ONY_za_kare 23.02.2013 19:27
pyszne mięsko!
mysza75 22.02.2013 21:04
Ale musiało pachnieć :-)
Kasnaj 20.02.2013 19:16
super :)
pajbek 19.02.2013 21:34
Super smaczny boczuś :-)
Alex_M 19.02.2013 20:09
fajny boczus!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak