Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 800 g
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1 łyżeczka
kminek Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek surowy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć olejem i solą , posypać papryką ostrą i słodką , kminkiem , majerankiem , tymiankiem . Odstawić do lodówki na noc .Wyjąc i ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piec w piekarniku w 190 stopni około 50 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.06.2017 12:52
dziękuję ......;)
Ela15 24.04.2017 11:45
na pewno pysznie smakuje
Motorek 19.04.2017 10:40
pyszny boczuś
Janina 15.04.2017 21:25
Najlepszy domowy;))
ilka01 15.04.2017 12:32
pyszności :)
pestka 15.04.2017 10:18
oj, pyszny - zjadłabym taki kawałeczek
Justi2401 15.04.2017 09:13
Pyszny boczuś na kanapki :)
w mojej kuchni 14.04.2017 16:55
lubimy do pieczywa zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak