Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOCZEK PIECZONY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczku 1 kg
kilka ząbków czosnku
kminek
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
ziaren ziela angielskiego 5 ziaren
sól

Przepis i sposób przygotowania na: BOCZEK PIECZONY

Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą , włożyć do btytfanny, posypać kminkiem , majerankiem , rozkruszonym liściem laurowym ,utłoczonymi w moździeżu ziarnami ziela angielskiego i odstawić na noc w chłodne miejsce . Następnie obłożyć boczek cebulą , podlać niewielką ilośćią wody i upiec w piekarniku na rumiano
SMACZNEGO !!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak