Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej 3-5 łyżek
wino białe 1 szkl.
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Stopić tłuszcz w brytfance.
Boczek ( najlepiej w 2-3 kawałkach) umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i obsmażyć na rumiano.
Posypać przyprawami i polać winem.
Nakryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec do miękkości w temp. 170-180*C.
Pozostawić w piekarniku aż do zupełnego ostygnięcia - najlepiej na całą noc.
Wstawić do lodówki, aby boczek stężał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 01.08.2012 15:22
to, to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak