Boczek pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek myję pod zimną wodą, osuszam i nacieram dokładnie czosnkiem, który uprzednio rozcieram. Następnie oprószam porcję boczku obficie solą i dobrze pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wierzch obsypuję majerankiem. Cebulę kroję w cienkie plasterki i układam porcje cebuli na boczku. Boczek piekę około 90 minut w temperaturze piekarnika 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 28.07.2012 02:47
smaczne mięso do pioeczywa
msmariusz 27.07.2012 23:56
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat