Boczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1,5 kg
  • czosnek

    kilka ząbków
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • majeranek

    1 szczypta
  • kminek

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek nacieramy dokładnie roztartym czosnkiem, oraz przyprawami. W boczku robimy kilka nacięć nożem i wkładamy w nie listki laurowe oraz ziele angielskie. Następnie natarty boczek układamy na blaszę (można przykryć folia aluminiową) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy około 1,5 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 31.07.2012 08:56
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat