Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony 2

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
Czosnek suszony Prymat 4 szczypta
ocet balsamiczny 4 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1/2 łyżeczka
borowiki 1/2 łyżeczka
boczek 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony 2

Boczek umyć, osuszyć.
Posypać wszystkimi przyprawami.
Na dno naczynia do marynowania ( najlepiej rozmiarów boczku ) nalać cienką warstwę octu balsamicznego. ułożyć boczek i na nim ułożyć kawałki cebuli.
Górę boczku również skropić octem balsamicznym, naczynie z boczkiem przykryć folią spożywczą i wstawić do marynowania na około 10 godzin.
Po tym czasie piec boczek w temperaturze 170 stopni przez 1 - 1,10 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 08.06.2012 10:51
rewelacyjny
Gosia40 18.05.2011 21:32
Super się prezentuje:)
Sylwia88 17.05.2011 19:51
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak