Boczek pieczony 2

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    4 szczypta
  • ocet balsamiczny

    4 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy

    1/2 łyżeczka
  • borowiki

    1/2 łyżeczka
  • boczek

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, osuszyć.
Posypać wszystkimi przyprawami.
Na dno naczynia do marynowania ( najlepiej rozmiarów boczku ) nalać cienką warstwę octu balsamicznego. ułożyć boczek i na nim ułożyć kawałki cebuli.
Górę boczku również skropić octem balsamicznym, naczynie z boczkiem przykryć folią spożywczą i wstawić do marynowania na około 10 godzin.
Po tym czasie piec boczek w temperaturze 170 stopni przez 1 - 1,10 godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madi356 08.06.2012 10:51
rewelacyjny
Gosia40 18.05.2011 21:32
Super się prezentuje:)
Sylwia88 17.05.2011 19:51
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat