Boczek pieczony

Boczek pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • boczek

    80 chudy
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Boczek pieczony

Boczek opłukać, osuszyć, skórkę naciąć w kratkę, a cały boczek natrzeć solą czosnkową i majerankiem. Następnie włożyć do brytfanny, podlać rosołem i piec przez 40-60 min w piekamiku nagrzanym do temperatury 185°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 31.01.2011 14:22
lubię boczek
rakow2
rakow2 19.10.2010 15:06
no i fajnie
Barbara55 15.09.2010 15:39
dobry boczek nie jest zły
Małgorzata113 05.07.2010 09:16
Prosty przepis ale wygląda na smaczny.
Małgorzata113 05.07.2010 09:16
Prosty przepis ale wygląda na smaczny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat