Boczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1-1,5 kg
  • peklosól

    15 g
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek ząbki

    do smaku
  • rum

    do smaku
  • smalec

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiażdżony czosnek pieprz i pektosól ucieramy na pastę. Dokładnie nacieramy boczek i zawijamy w folię. Wstawiamy do lodówki na 2 dni.PO wyjęciu nacinamy skórkę mięsa w dość drobna kratkę. Skrapiamy rumem i umieszczamy w rondlu i pieczemy z dodatkiem Smalca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 17.07.2012 20:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat