Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek nadziewany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 80 dkg
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
ząbek czosnku 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek nadziewany

Umyty i osuszony boczek, rozłożyć na desce, wyrównać.
Wymieszać, sól, pieprz, czosnek, kminek.
Natrzeć mięso mieszanką przypraw odstawić do lodówki na 5 godzin.
Odkrojone mięso, skręcić przez maszynkę, razem z ząbkiem czosnku.
Dodać paprykę, sól, pieprz, pół szklanki wody, wyrobić, odstawić do lodówki.
Boczek po tym czasie rozłożyć, na środku ułożyć mielone , zwinąć natrzeć resztą czosnku. Wysmarować odrobiną oliwy naczynie żaroodporne, ułożyć boczek.
Piec około 60 minut w temperaturze 160 stopni.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.11.2014 08:50
Lubie boczek............. niestety bardzo lubię:)
Gracer 04.10.2014 20:45
fajny przepis
Wacław 06.09.2014 12:02
poprosze o porcyjkę ,przepyszny boczuś :-)
Kejti 04.09.2014 21:27
Zjadłabym taki boczuś :-)
Barbara13 04.09.2014 16:46
jaki świetny boczuś,coś czuję że moim łasuchom by posmakował :)
IwonaKa 04.09.2014 14:36
pycha boczuś,bardzo lubimy taki
mysza75 04.09.2014 10:54
ale fajny boczuś, coś dla facetów fajny kawałek mięcha
Lidzia 04.09.2014 07:09
Smakowity.
ppaulina 03.09.2014 21:33
pyszny boczuś
Renata9 03.09.2014 21:26
bardzo smaczny boczek
wwwiolka 03.09.2014 20:49
Bardzo fajny przepis.
Aannkaa82 03.09.2014 20:20
Uwielbiam pieczony boczek, ale w takiej wersji nie próbowałam, brzmi fajnie.
kasiaw 03.09.2014 20:19
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak