Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na ostro - dobrze doprawiony

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
boczek 1 surowy bez kości
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 2-3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na ostro - dobrze doprawiony

Kroki postępowania

1
Kawałek boczku (ponad kilogram) po oczyszczeniu posypać przyprawą do pieczeni Prymat(około 2-3 łyżek).
Krok 1 - Boczek na ostro - dobrze doprawiony foto
2
Następnie posmarować musztardą i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, posypać posiekanym czosnkiem i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec około 50 minut w temp. 200 stopni.
Krok 2 - Boczek na ostro - dobrze doprawiony foto
3
Podawać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.
Krok 3 - Boczek na ostro - dobrze doprawiony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 18.08.2013 23:12
pyszny kawałek mięska:)
Renataj 10.05.2013 21:17
Jeśli na ostro to już mi smakuje.
Adamorek 10.05.2013 20:33
no i doskonały
Bernadeta1 10.05.2013 19:56
wygląda smacznie
Olga_SK 10.05.2013 19:48
no na pewno musi smakować super :)
Megg 10.05.2013 19:20
pyszny taki boczuś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak