Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na kanapki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy ok. 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki

marynata

oliwa 1-2 łyżki
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na kanapki

Do oliwy dodajemy majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę ( ja dodałam paprykę w płatkach), mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy boczek i zostawiamy na min. 4 godz.
Boczek przekładamy do naczynia, obkładamy na około ćwiartkami cebuli i czosnku.
Pieczemy ok. 1 godz w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.08.2015 20:12
ale pyszny boczuś ... do tego chlebuś i musztarda... i jestem kupiona :)
DorotaZ 16.08.2015 19:34
Fantastycznie wygląda
Damiano
Damiano 16.08.2015 15:04
bardzo dobry
Anna169Hosz 16.08.2015 12:31
Smaczny boczek... odrobinka do chlebka na pewno nie zaszkodzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak