Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
sól
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
ziele angielskie
jałowiec

Przepis i sposób przygotowania na: boczek gotowany

Boczek oczyścić zalać w garnku wodą dodać sól ja na 1kg boczku daję 3 łyżki soli według uznania 4listki laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 5ząbków czosnku z 10 ziaren jałowca .gotować do miękkości mięsa po u gotowaniu odstawić do wystygnięcia nie wyciągać z wody,po wystygnięciu odstawić do lodówki by stężał,podawać z pieczywem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak