boczek gotowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • czosnek

  • ziele angielskie

  • jałowiec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oczyścić zalać w garnku wodą dodać sól ja na 1kg boczku daję 3 łyżki soli według uznania 4listki laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 5ząbków czosnku z 10 ziaren jałowca .gotować do miękkości mięsa po u gotowaniu odstawić do wystygnięcia nie wyciągać z wody,po wystygnięciu odstawić do lodówki by stężał,podawać z pieczywem i musztardą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat