Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek czosnkowy z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Taki sobie zwykły boczek czosnkowo-cebulowy z majerankową nutką. Wszystkim smakował bo proste najsmaczniejsze i to jest ważne.

Składniki:

Składniki:

boczek surowy 1 kilogram
cebula 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
majeranek 1 łyżka
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek czosnkowy z grilla

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, oprószamy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Mieszamy wcierając czosnek w mięso. Oprószamy majerankiem i znów mieszamy. Cebule kroimy w plastry i układamy w naczyniu na przemian boczek i cebulę. Odstawiamy na 60 min a można i więcej. Po wyjęciu przed grillowaniem troszkę skrapiamy olejem i układamy plastry boczku na tackach czy też na ruszcie. Grillujemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak