Boczek czosnkowo cebulowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    2,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek czosnkowo cebulowy foto
Boczek umyć osuszyć podzielić na dwie równe części . Cebulę i czosnek obrać cebulę pokroić w piórka,
Krok 2 - Boczek czosnkowo cebulowy foto
czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć z jednej strony boczki od środka,posypać równomiernie przyprawami rozsypać cebulę ciasno zrolować
Krok 3 - Boczek czosnkowo cebulowy foto
Owinąć dookoła bawełnianą nicią włożyć do rękawa do pieczenia piec około 2,5 godziny w temp 180*c.Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i zrumienić mięso

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 07.01.2015 10:47
co roku u mnie też boczuś musi byc, a Twój wygląda pięknie
dollce 07.01.2015 00:25
smakowicie wygląda
Hrabina w kuchni 06.01.2015 21:21
Bardzo dobre mięsko.
wyattearp 06.01.2015 20:53
wyśmienity
alaaa 06.01.2015 20:23
wygląda ładnie
marzut 06.01.2015 17:22
ciekawy przepis
Wiktoria29 06.01.2015 16:29
bardzo lubię taki boczuś
aginaa 06.01.2015 15:36
pyszne miesko
Malinka 06.01.2015 15:28
Wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym skosztowała, bo ślinka leci na sam widok :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat