Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek czosnkowo cebulowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 2,5 kg
cebula 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek czosnkowo cebulowy

Kroki postępowania

1
Boczek umyć osuszyć podzielić na dwie równe części . Cebulę i czosnek obrać cebulę pokroić w piórka,
Krok 1 - Boczek czosnkowo cebulowy foto
2
czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć z jednej strony boczki od środka,posypać równomiernie przyprawami rozsypać cebulę ciasno zrolować
Krok 2 - Boczek czosnkowo cebulowy foto
3
Owinąć dookoła bawełnianą nicią włożyć do rękawa do pieczenia piec około 2,5 godziny w temp 180*c.Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i zrumienić mięso
Krok 3 - Boczek czosnkowo cebulowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 07.01.2015 10:47
co roku u mnie też boczuś musi byc, a Twój wygląda pięknie
dollce 07.01.2015 00:25
smakowicie wygląda
Hrabina w kuchni 06.01.2015 21:21
Bardzo dobre mięsko.
wyattearp 06.01.2015 20:53
wyśmienity
alaaa 06.01.2015 20:23
wygląda ładnie
marzut 06.01.2015 17:22
ciekawy przepis
Wiktoria29 06.01.2015 16:29
bardzo lubię taki boczuś
aginaa 06.01.2015 15:36
pyszne miesko
Malinka 06.01.2015 15:28
Wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym skosztowała, bo ślinka leci na sam widok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak