Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boćwina pasteryzowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 kg
sól 5 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1/3 łyżeczki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Boćwina pasteryzowana

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Młode buraczki bardzo dokładnie umyć razem z liśćmi i łodyżkami i koprem, następnie pokroić.
Krok 1 - Boćwina pasteryzowana foto
2
Zalać gotującą się wodą z solą i kwaskiem, wymieszać i odstawić.
Krok 2 - Boćwina pasteryzowana foto
3
Po 5 minutach przełożyć do słoi. Pasteryzować przez 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Boćwina pasteryzowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.05.2014 07:32
O to jest dla mnie nowość
Lis 10.05.2014 22:42
porywam ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak