Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bocianie gniazdo podane z ziemniakami i buraczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 150 g
mięso mielone wołowe 100 g
jaja 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 szt
jajka ugotowane na twardo 6-7 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 250 g
tłuszcz do smażenia 200 ml
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bocianie gniazdo podane z ziemniakami i buraczkami

Mięso mielone wołowe i wieprzowe przełożyć do miski. Bułkę czerstwą namoczyć w mleku lub w wodzie , odcisnąć , dodać do mięsa.
Cebulę pokroić w drobną kostkę , wymieszać wszystko z mięsem ,wbić jajko i wyrobić na gładką masę mięsną . Jajka ugotować na twardo ,obrać ze skorupek. Ostudzone jajka okleić mięsem ,formować elipsowate gniazda w kształcie jajka i panierować w bułce tartej . Smażyć na głębokim tłuszczu ,obracając z każdej strony .Podawać z ziemniakami i sałatą z buraczków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak