Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bobotel barani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
baranina 85dag
jabłka 2
masło 3łyżki
rodzynki 6dag
migdały 6dag
bułka 6kromek
mleko 1 1\\2szkl
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Bobotel barani

Umytą baraninę ugotować,zemleć i podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą i utartymi jabłkami ,dodać sparzone rodzynki i poprzekrajane na pół migdały.Potrawe dusić 10min,włożyć do formy do zapiekania.Kromki bułki zamoczyć w mleku z solą ,pieprzem i cukrem,odsączyć bułkę.Mlekiem zalać zapiekankę ,na wierzchu położyć wilgotne grzanki i zapiekać 45min pod przykryciem w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 16.02.2012 19:19
brzmi ciekawie :)
iwona332 09.07.2011 11:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak