Bób z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    500 gram
  • natka pietruszki

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób wrzucam do gotującej się wody. Następnie dodaję sól i gotuję całość przez około 15 minut. Następnie odcedzam bób, polewam stopionym uprzednio masłem i posypuję posiekaną natką pietruszki. Całość delikatnie mieszam, po czym przekładam na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat