Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

bób z mulami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule
1 kg
bób
1 kg
oliwa
6 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat
1/2 łyżeczki
ząbek czosnku
1
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1 szklanka
kolendra świeża
kminek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cytryna
1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
tymianek
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: bób z mulami

Mule wyszoruj, kilka razy wypłucz. Umyty bób wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty, odcedź i obierz z łupinek. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć po pół łyżeczki tymianku i rozmarynu, zmiażdżony czosnek i listek laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj mule i wino, przykryj i podgrzewaj 5 minut, od czasu do czasu poruszaj garnkiem. Mule wyjmij z muszli. Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj bób, sól i pieprz, duś 5 minut. Bób wymieszaj z mulami. Podawaj polane sosem z duszenia muli, posyp je papryką,. kminkiem i świeżą kolendrą. Udekoruj cząstkami cytryny i muszlami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.06.2011 19:37
Super przepis !
aga130982 06.06.2011 13:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak