Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z masłem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1 kg
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z masłem

Bób opłukujemy wodą i zalewamy. Po zagotowaniu wody dodajemy sól i na średnim ogniu gotujemy 15-20 minut. Odlewamy wodę i dodajemy 2 łyżki masła. Całość mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy solą do smaku.
Można podawać ewentualnie z posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.06.2015 16:59
jadłabym garściami,uwielbiam :)
Aannkaa82 20.06.2015 15:20
uwielbiam taki bób :)
Czarnula666 20.06.2015 14:54
Prosto i smacznie! Mniam!!
Róża1 20.06.2015 12:08
prosty sposób najsmaczniejszy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak