Bób z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienka kiełbasa

    15 dkg
  • cebula

    10 dkg
  • pomidor

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • olej

    2 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • pieprz bałkański

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • bób

    1 kg
  • kumin

    - mielony
  • kapusta

    20 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę i smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista. Następnie wrzucić drobno posiekaną kapustę oraz zmiksowanego pomidora pozbawionego skóry. Wymieszać całość i dusić pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Dodać bób i roztarty z Kucharkiem czosnek. Dusić danie przez kolejne 2 minuty. Przyprawić kuminem, maggi, pieprzami oraz Kucharkiem. Podawać solo lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 01.09.2011 08:58
też tak jeszcze nie jadłam:)
mikrusiak 06.08.2011 15:28
hm... zdjęcie mówi ze to może być smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat