Bób z groszkiem i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienka kiełbasa

    20 dkg
  • cebula

    15 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • olej

    2 łyżki
  • bulion wołowy

    1 kostka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    - do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    - do smaku
  • bób

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować do miękkości w wodzie z kostką rosołową. Odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno kiełbasę, dodać posiekaną cebulę, wymieszać, smażyć przez 5 minut. Następnie wrzucić na patelnię bób, czosnek i (odcedzony z zalewy) groszek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć patelnię i dusić całość przez kolejne 5 minut na bardzo wolnym ogniu. Podawać na ciepło z pieczywem lub bez.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewasylwia 07.08.2011 16:21
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat