BÓB Z CZOSNKEIM

BÓB Z CZOSNKEIM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    450 g
  • czosnek ząbki

    5 ząbków
  • suszone pomidory

    10 sztuk
  • oliwa z suszonych pomidorów

    2-3 łyżeczki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Obieram czosnek, kroję w cienkie plasterki. Pomidory suszone (zależy ilość od wielkości) kroję w małe kawałki.  Na patelnię wlewam 2-3 łyżeczki oleju z pomidorów, a gdy się
rozgrzeje, wrzucam czosnek. Podsmażam, dodaję suszone pomidory. Chwilę smażę razem, po czym wrzucam częściowo rozmrożony (a najlepiej świeży) bób. Wszystko razem smażę do momentu, aż bób zmięknie i nabierze złocistego koloru. Dodaję łyżeczkę płatków chili, wrzucam kapary. Całość doprawiam pieprzem świeżo mielonym.

Najlepiej smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania84

04.05.2014 12:27
świetne danie

Jadwiga/Jaga85

04.05.2014 12:11
Smaczny przepis!

Edith85

04.05.2014 08:53
jak dla mnie rewelacja

Ankha

04.05.2014 07:45
Bobu tak dosmaczonego jeszcze nie widziałam, ale wypróbowałabym go jak pojawi się tegoroczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat