BÓB Z CZOSNKEIM

BÓB Z CZOSNKEIM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    450 g
  • czosnek ząbki

    5 ząbków
  • suszone pomidory

    10 sztuk
  • oliwa z suszonych pomidorów

    2-3 łyżeczki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania BÓB Z CZOSNKEIM

Obieram czosnek, kroję w cienkie plasterki. Pomidory suszone (zależy ilość od wielkości) kroję w małe kawałki.  Na patelnię wlewam 2-3 łyżeczki oleju z pomidorów, a gdy się
rozgrzeje, wrzucam czosnek. Podsmażam, dodaję suszone pomidory. Chwilę smażę razem, po czym wrzucam częściowo rozmrożony (a najlepiej świeży) bób. Wszystko razem smażę do momentu, aż bób zmięknie i nabierze złocistego koloru. Dodaję łyżeczkę płatków chili, wrzucam kapary. Całość doprawiam pieprzem świeżo mielonym.

Najlepiej smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Ania84 04.05.2014 12:27
świetne danie
Jadwiga/Jaga85 04.05.2014 12:11
Smaczny przepis!
Edith85 04.05.2014 08:53
jak dla mnie rewelacja
Ankha 04.05.2014 07:45
Bobu tak dosmaczonego jeszcze nie widziałam, ale wypróbowałabym go jak pojawi się tegoroczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat