Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z cebulką i koperkiem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób pół kilo
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
koper świeży według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z cebulką i koperkiem.

1. Bób myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości, czas gotowania zależy od tego jak młody mamy bób, ja gotowałam 25 minut. Pod koniec bób solimy do smaku i dokładnie odcedzamy i obieramy.

2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucamy bób i smażymy kilka chwil aż będzie zrumieniony.

3. Gotowy bób posypujemy drobno posiekanym koperkiem i od razu podajemy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.09.2016 06:54
Dziekuję:)
Janina 03.07.2016 10:13
Lubię bób;))
Jolcia_90 03.07.2016 00:48
bób jest smaczny :) z cebulką musi smakować wybornie :)
Babeczka35 02.07.2016 16:51
Dziękuję:)
gusia1000 02.07.2016 13:00
Dobre to jest.
Mniam 02.07.2016 07:52
Uwielbiam, jak jest młody to jem w łupinkach :)
Ewelina1991 02.07.2016 07:35
pysznie wygląda!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak