Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 50 dkg
sól do smaku
cebula 1 duża sztuka
masło 40 g
cząber 2 szczypty
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z cebulą

Kroki postępowania

1
Bób ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, ostudzić, obrać z łupinek.
Krok 1 - Bób z cebulą foto
2
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na połowie masła, lekko posolić.
Krok 2 - Bób z cebulą foto
3
Do cebuli dodać bób, czosnek i cząber. Wymieszać. Smażyć dalej razem, co chwilę mieszając, aż cebula zacznie się rumienić.
Krok 3 - Bób z cebulą foto
4
Następnie patelnię z bobem i cebulą zdjąć z ognia. Dodać posiekaną natkę i resztę masła.
Krok 4 - Bób z cebulą foto
5
Mieszać delikatnie, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Podzielić na porcje i podawać.
Krok 5 - Bób z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.10.2014 20:28
kocham bób ;)
pestka 23.10.2014 13:34
ciekawa propozycja kolacji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak