Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób w sosie śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 45 dag
śmietana 18 proc 200 ml
boczek 20 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
ząbek czosnku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób w sosie śmietanowym

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w paseczki. Boczek i cebulkę podsmażyć.
Krok 1 - Bób w sosie śmietanowym foto
2
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Wycedzić.
Krok 2 - Bób w sosie śmietanowym foto
3
Do podsmażonego boczku i cebulki dodać śmietanę oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Natkę posiekać i również dodać. Wymieszać sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę razem podsmażyć całość.
Krok 3 - Bób w sosie śmietanowym foto
4
Bób wyłożyć na talerze polać sosem i posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Bób w sosie śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.01.2014 10:07
ciekawy pomysł!
jasiek 05.09.2013 09:42
Fajne odświeżenie tradycyjnego bobu z masłem
Pani Domu 05.09.2013 08:36
muszę wypróbować
dwa pokoje z kuchnią 05.09.2013 08:04
nie wierze- moja mama ma identyczne talerze :D, sama mam kilka zdjęć potraw na nich :)
Renataj 05.09.2013 00:36
Ciekawe i apetyczne danie.
marta1221 05.09.2013 00:02
szkoda że już bobu się nie kupi :( super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak