Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób smażony z boczkiem i czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
boczek parzony 250 gram
czosnek 6 ząbków
sól i pieprz 1 szczypta

Porada

Tak przygotowany bób świetnie smakuje z dodatkiem koziego sera. Garść koziego sera dorzuć na końcu i wmieszaj w całość.

Przepis i sposób przygotowania na: Bób smażony z boczkiem i czosnkiem

Bób gotujemy " al dente ", przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.

Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę, dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i obrany bób. Całość solimy, pieprzymy do smaku i razem jeszcze chwilę podsmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.09.2016 13:42
nigdy nie jadłam tak przygotowanego bobu
Bernadeta1 23.08.2016 13:12
na pewno smaczna
Renata9 19.08.2016 20:42
Fajne jedzonko
Renataj 19.08.2016 20:36
Super sałatka - smaczna i pożywna:)
misia123410 19.08.2016 15:47
wygląda niesamowicie
Małgorzata92 19.08.2016 14:58
Na pewno smaczne :)
Mama niejadka 19.08.2016 14:06
Super połączenie
mirosława4 19.08.2016 13:35
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak