Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób - przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 0,5 kilo
sól
woda
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób - przekąska

Bób opłukać i wstawić w garnku na palnik cały zalany wodą. W momencie zaczynania wrzenia wodę posolić, gaz zmniejszyć i gotować około 15 min, jak bób jest młody gotuje się on krócej jak starszy to dłużej.
Jak już będzie gotowy przecedzić go i dać do miseczki. Lekko posolić i położyć na niego jeszcze ciepłego masło aby się rozpuściło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 03.02.2013 22:31
uwielbiam
agnieszkalider 03.02.2013 22:31
uwielbiam
RenataZ-et 16.01.2013 23:31
Też lubię takie przekąski. To fajny i szybki pomysł na "coś na ząb" ;)
Ewa104 04.08.2012 20:31
Pyszne i proste.Uwielbiam bób.
ziutula
ziutula 04.08.2012 09:46
dla mnie bób to może byc często i tak podany...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak