Bób po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    0,5 kg
  • kiełbasa

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawy

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • kostka mięsna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób obgotowujemy, traktujemy go identycznie jak fasolę lub groszek, gdy mamy suszony moczymy na noc przed gotowaniem, jeśli świezy tylko obgotowujemy. kiełbaskę smazymy na patelni wraz z cebulą i czosnkiem. W garnku gotujemy bób na kostce miesnej, wrzucamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po czym dodajemy kiełbaskę z warzywami z patelni. Gotujemy az lekko zgestnieje i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat