Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Bób po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób
0,5 kg
kiełbasa
0,5 kg
cebula
2 sztuki
koncentrat pomidorowy
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
przyprawy
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
kostka mięsna
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób po bretońsku

Bób obgotowujemy, traktujemy go identycznie jak fasolę lub groszek, gdy mamy suszony moczymy na noc przed gotowaniem, jeśli świezy tylko obgotowujemy. kiełbaskę smazymy na patelni wraz z cebulą i czosnkiem. W garnku gotujemy bób na kostce miesnej, wrzucamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po czym dodajemy kiełbaskę z warzywami z patelni. Gotujemy az lekko zgestnieje i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak