Bób po bretońsku

Bób po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    0,5 kg
  • kiełbasa

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawy

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • kostka mięsna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bób po bretońsku

Bób obgotowujemy, traktujemy go identycznie jak fasolę lub groszek, gdy mamy suszony moczymy na noc przed gotowaniem, jeśli świezy tylko obgotowujemy. kiełbaskę smazymy na patelni wraz z cebulą i czosnkiem. W garnku gotujemy bób na kostce miesnej, wrzucamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po czym dodajemy kiełbaskę z warzywami z patelni. Gotujemy az lekko zgestnieje i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat