Błyskawiczna tarta z łososiem i mozarellą.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • mozarella

    2 kulki
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • pomidor

    3 sztuki
  • jajko

    4 sztuki
  • śmietana 30%

    140 ml
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blaszkę smarujemy masłem.
Ciastem francuskim wykładamy blaszkę do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem.
Na cieście kładziemy plastry mozzarelli i łososia - mogą utworzyć ładny wzór :)
Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy do nich śmietanę, posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz.
Pomidory kroimy w kostkę i wykładamy na ciasto.
Całość zalewamy masą jajeczno-śmietanową.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 24.04.2014 23:38
wspaniale się prezentuje i pewno tak samo smakuje
Motorek 23.01.2014 09:47
bardzo dobra
IKrakowianka 03.12.2013 16:30
wygląda rewelacyjnie :)
kate.500 21.11.2013 10:33
moje smaki
Olga_SK 11.11.2013 13:26
daj znać, czy smakowało :) choć przypuszczam, że będzie :P
Klausia 10.11.2013 18:38
dzięki za info :D mam dobrą wiadomość kupiłam łososia i będzie tarta :D
Olga_SK 02.11.2013 12:33
Oczywiście, że może byś świeży. polecam wtedy jednak wydłużyć czas pieczenia o jakieś 10 minut.
Klausia 01.11.2013 13:13
Super alternatywa na obiad bądź kolację :) Może być też świeży łosoś zamiast wędzonego?
Aannkaa82 07.08.2013 18:52
Wygląda rewelacyjnie.
cooleczka 09.07.2013 18:40
dziękuję za podsunięcie przepisu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat