Błyskawiczna pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1,5 l
  • Pomidory krojone z puszki

  • makaron świderki

    100 g
  • śmientana

  • piperz

  • Szczypiorek cienki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy go do wrzenia, następnie dodajemy puszkę pomidorów i razem gotujemy około 3 - 4 minut, wsypujemy makaron i gotujemy go do miękkości. Gotową zupę doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z dodatkiem śmietany i szczypiorku. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dagmara020 01.12.2012 14:28
pomidorówka mniam:)
Magula 13.08.2012 10:08
takiego przepisu właśnie szukałam. Pycha
gusia1000 13.08.2012 00:17
Tak robię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat