Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka konserwowa biała 1 puszka
Fasolka konserwowa czerwona 1 puszka
kiełbasa zwyczajna 15 dkg
bulion drobiowy 1/2 szklanka
sól
Majeranek suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Fasolkę białą kupić w sosie pomidorowym!!
Fasolkę białą wlać do garnka razem z sosem, fasolke czerwoną odcedzić i wymieszać z białą. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać do fasolek. Dolać bulion. Fasolkę zagotować, doprawić do smaku. Jeśli chcemy ją troszkę zagęścić wystarczy rozgnieśc widelcem trochę fasoli i jeszcze raz zagotować.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 14.01.2011 13:19
To jest szybkie danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak