Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
kwaska z kapusty kiszonej 1/2 litra
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana kremówka 150 ml
sól do smaku
przyprawa w płynie do smaku
cukier do smaku
kostka rosołowa 2 sztuki
makaron muszelki 25 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.W garnku zagotować 2.5 litra wody.Do wrzątku wrzucić kostki bulionowe,dodać potarte warzywa i zagotować.Do zupy wsypać makaron i gotować do miękkości.Mąkę wymieszać z kwaską z kapusty,wlać do zupy i chwilę pogotować.Do garnuszka wlać śmietanę,dolewać po trochu gorącą zupę,mieszając.Wlać śmietanę do zupy.Zupę przyprawić maggi,pieprzem i cukrem,gdy zupa będzie za kwaśna.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak