Bloody Mary

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomidorowy

    950 ml.
  • sos Worchester

    100 ml.
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • paryczka chili

    1 szt.
  • pomidorki cherry pokrojone

    30 szt.
  • seler naciowy

    10 łodyg
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyzka
  • wódka

    1 szkl.
  • kostki lodu

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W blenderze mieszamy sok pomidorowy, sos Worchester, sok z cytryny, pieprz i chilli. Dokładnie miksujemy. Wlewamy do dzbanka o mieszamy z wódką. Połówki pomidorków dzielimy miedzy 10 szklanek, wsypujemy lód i wlewamy płyn. Podajemy z łodygami selera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
christopher1 28.08.2010 12:10
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat