Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bloody Mary

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok pomidorowy 950 ml.
sos Worchester 100 ml.
sok z cytryny 2 łyżki
paryczka chili 1 szt.
pomidorki cherry pokrojone 30 szt.
seler naciowy 10 łodyg
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
wódka 1 szkl.
kostki lodu 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bloody Mary

W blenderze mieszamy sok pomidorowy, sos Worchester, sok z cytryny, pieprz i chilli. Dokładnie miksujemy. Wlewamy do dzbanka o mieszamy z wódką. Połówki pomidorków dzielimy miedzy 10 szklanek, wsypujemy lód i wlewamy płyn. Podajemy z łodygami selera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 12:10
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak