Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blondies z czereśniami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała 15 dkg
margaryna 8 dkg
cukier puder 4 dkg
jaja 2 szt
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
sól szczypta
rodzynki 2 łyżki
żurawian suszona 2 łyżki
aromat rumowy do smaku
czereśnie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Blondies z czereśniami

Czereśnie myjemy i pozbywamy pestek. Margarynę i czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Składniki suche mieszamy razem,wbijamy do nich jaja i wlewamy ciepłą czekoladę z masłem. Wrzucamy też połówki czereśni,mieszamy. Wylewamy na wąską formę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia. Pieczemy 25minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 08.09.2012 09:38
Fajny pomysł, wygląda na smakowite :)
Rafał10 27.08.2012 09:42
nigdy nie robiłąm, ale muszę wypróbować :)
Juleczka20 28.06.2012 20:16
zaraz poprawiam:)
SmacznaPyza 28.06.2012 20:14
więc raczej blondies...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak