Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blondie - białe brownie

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 200 g
masło 200 g
jajko 6 szt
cukier puder 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
wiórki kokosowe 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Blondie - białe brownie

Białą czekoladę z masłem roztopić na parze i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną z proszkiem, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy i zmiksować. Na koniec dodać czekoladę z masłem i wymieszać. Masę przelać do formy 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 min w 180 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia 28.03.2023 20:11
Wychodzi biszkopt nie blondie
gusia1000 10.11.2015 19:29
Smaczne ciasto.
Mama niejadka 09.09.2015 09:11
Pyszne ciasto
Krystyna32 09.09.2015 07:43
wygląda pysznie
misia53 08.09.2015 21:35
też takie lubię , ciężkie ale bardzo smaczne
jasiek 08.09.2015 16:57
ekstra ciacho do kawki
Alex_M 08.09.2015 14:47
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak