Blondie - białe brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    200 g
  • masło

    200 g
  • jajko

    6 szt
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą czekoladę z masłem roztopić na parze i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną z proszkiem, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy i zmiksować. Na koniec dodać czekoladę z masłem i wymieszać. Masę przelać do formy 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 min w 180 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:29
Smaczne ciasto.
Mama niejadka 09.09.2015 09:11
Pyszne ciasto
Krystyna32 09.09.2015 07:43
wygląda pysznie
misia53 08.09.2015 21:35
też takie lubię , ciężkie ale bardzo smaczne
jasiek 08.09.2015 16:57
ekstra ciacho do kawki
Alex_M 08.09.2015 14:47
bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat