Blok waniliowy z ananasem i papają

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    200g
  • cukier

    100g
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • masło

    75g
  • woda

    1/2 szklanki
  • bakalie

    200g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku na niewielkim gazie rozpuścić masło, cukier, wodę, pod koniec dodając cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego przestudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać mleko w proszku i bakalie, po czym powoli, mieszając, wlać rozpuszczoną zawartość garnuszka. Bardzo dokładnie wymieszać, wyłożyć do małej keksówki (wyłożonej uprzednio folią aluminiową). Przykryć folią od góry i wstawić do lodówki, najlepiej na 12godzin.Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 14.08.2012 09:46
Świetny przepis
teresa18 24.07.2012 17:39
palce lizac
pierniczkowo 04.07.2012 09:17
uwielbiam wszelkiego rodzaju bloki:)
Wacław 11.05.2012 09:28
fajny przepis !
olkaaa 05.05.2012 13:45
extra
gacopierz23 15.04.2012 20:10
ekstra
MagdaXXX 15.04.2012 19:09
super
Dorota59 11.04.2012 19:16
to musi być pyszne
Grazyna0211 01.04.2012 17:31
fajny pomysł
kupiska 15.03.2012 14:57
ja nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam blok...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat