blok serowy w polewie owocowej

blok serowy w polewie owocowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    300 g
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2-3 łyżki
  • dżem

    1/2 słoiczka
  • ser biały

    300 (twarogowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania blok serowy w polewie owocowej

Kroki postępowania

Krok 1 - blok serowy w polewie owocowej foto
śmietanę ubić z cukrem na sztywno , następnie dodawać porcjami ser i wymieszać, żelatynę namoczyć w pół szklanki wody-rozpuścić lekko podgrzewając i wymieszać z masą serową. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą i wylać masę schlodzić w lodówce 3 godziny
Krok 2 - blok serowy w polewie owocowej foto
słoiczek z dżemem włożyć do garnka z wodą podgrzewać do rozpuszczenia się dżemu, płynny dżem rozsmarować na ściętym serniku-schłodzić
Krok 3 - blok serowy w polewie owocowej foto
podawac pokrojone w plastry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

tatiana2 13.10.2013 15:30
to coś w sam raz dla mnie :)
adelajda 09.10.2013 19:00
super deser :) zabieram do księgi :)
Katarzyna/kate1980 07.10.2013 20:55
fajny pomysł na blok
kuklik 03.10.2013 20:26
rewelacyjne
miroslawa 30.09.2013 15:28
wygląda ciekawie
sara1 30.09.2013 11:30
ładnie wygląda
Mira85 30.09.2013 10:17
fajne na deser
2milutka 30.09.2013 10:06
super wygląda;)
sylwia_mc 30.09.2013 08:44
bardzo smaczny deser
Konczi 30.09.2013 08:01
pyszność u Ciebie gości - super przepisik na deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat